Klantgericht
Met de hand gemaakte tafels
Mooiste designs
Beste service
Wonen & Tuin

Zo voorkom je houtrot

Houtrot is een vervelend probleem en je wilt dit dus liever niet bij jou thuis hebben. Er zijn aardig wat dingen die je kunt doen om het ontstaan van houtrot te voorkomen. Wat deze dingen zijn, lees je in dit artikel. Lees dus zeker even verder als je benieuwd bent en ook geen houtrot in jouw woning wilt. 

Is al het verfwerk nog in orde? 

Check zo nu en dan of het verfwerk nog in orde is. Wanneer het schilderwerk niet goed onderhouden wordt, blijft het lang nat en dit zorgt uiteindelijk voor houtrot. De onderkant van deuren en ramen moet vaak een extra keer gecontroleerd worden, aangezien het hout hier vaak gaat rotten. Deze plekken zijn vaak moeilijk te bereiken met de kwast en daarbij ook slijtage gevoelig. Ook is het belangrijk om te zorgen voor goede ventilatie op de plekken waar hout aanwezig is. In deuren die van hout zijn kan bijvoorbeeld ook houtrot optreden. Een houten deur repareren met EAZYFIX is dan dus ook een perfecte oplossing!

Zorg ervoor dat de ramen en kozijnen goed zijn afgedicht

Wanneer je houten kozijnen hebt, kunnen deze gaan rotten na een tijdje. Dit komt doordat kozijnen erg goede plekken zijn voor vocht om zich te verzamelen en hieruit ontstaat dan houtrot. Het is dus erg belangrijk dat de kozijnen en ramen goed zijn afgedicht. Zo kan er geen vocht bijkomen en blijft alles vochtvrij. Wanneer je hier goed op let, zal de kans erg klein zijn dat je last krijgt van houtrot.  

Klimop is geen goed idee

Verwijder zoveel mogelijk klimop en planten die over hout in jouw woning of tuin groeien. Ze zorgen namelijk voor bijvoorbeeld lekkages. Het is eenvoudig om gewoon alle planten weg te halen zodat je het hout goed in de gaten kunt houden en er geen houtrot optreedt waar je geen weet van hebt.

Related Articles

Wilt u meer weten over onze epoxy tafels of heeft u een andere vraag? Neem dan direct contact met ons op.
Back to top button