Klantgericht
Met de hand gemaakte tafels
Mooiste designs
Beste service
Wonen & Tuin

Zelf een blokhut of tuinhuis bouwen

Een tuin, veel mensen hebben er een en veel anderen willen er een. Hoe komt dat eigenlijk? Wat is er nou zo leuk aan een tuin? Vaak is het antwoord dat je buiten kunt zijn waar en wanneer je wilt zonder dat je meteen in het openbaar zit. De frisse lucht kan bovendien ook erg veel doen voor je gemoedstoestand. De mensen die al een tuin hebben, willen vaak nog meer uit hun tuin halen, door in nog meer gelegenheden in hun tuin te kunnen zitten en te genieten van de frisse lucht, ook als het regent. Maar hoe kan dat nou beter dan in een blokhut

De voorbereiding

Precies, dat kan eigenlijk niet. Dan is het enige obstakel nog, hoe je ook echt een blokhut zelf kunt maken. Om deze reden volgt er hier en stappenplan. Allereerst is het belangrijk om natuurlijk een goed plan te maken, dit betreft een bouwtekening, de benodigde materialen, de kosten en wanneer wat uitgevoerd wordt. Dit laatste is ook erg belangrijk aangezien je misschien hulp inschakelt van bedrijven en het duidelijk moet zijn wanneer welk bedrijf je komt helpen. Als dit plan klaar is, kan het echte werk beginnen. 

Het leggen van de basis

Allereerst zorg je voor een goede basis. Een goede basis is een goede fundering. Deze fundering bouw je eigenlijk vergelijkbaar aan een veranda. Je zorgt er namelijk voor dat de bodem waarop je het huis neerzet stevig en vlak is, zodat je niet later in het proces nog tegen problemen aan zult lopen. Als de fundering er ligt, kun je aan de slag om een frame te maken. Dit frame is in de grote lijn hoe je huis eruit komt te zien. Dit vormt eigenlijk opnieuw een basis, maar waar je fundering een basis voor de bodem was, vormt dit een basis voor de vorm van je huis. Om dit frame zal vervolgens alles heen gebouwd worden. 

De constructie van het dak

Als het frame af is, is het zaak om ervoor te zorgen dat alles onder het frame droog zal blijven. Als eerste zul je er dus voor moeten zorgen dat de constructie van je dak in orde is. Bij een dak leg je namelijk niet zomaar wat dakpannen op het frame, maar hier zit iets tussen. Deze constructie moet erg stabiel zijn en relatief grote lasten kunnen dragen. Als deze constructie is gemaakt, is het mogelijk dakbedekking toe te voegen. Dit kan in allerlei soorten en maten, denk bijvoorbeeld aan golfplaat en dakpannen. Deze hebben als functie het afvoeren van water van je dak. 

Het aanvullen van het frame

Tot slot kun je de muren afmaken. Wat belangrijk is, is dat je voldoende ramen en deuren in je blokhut bevestigt. Dit zorgt overdag namelijk voor veel licht en hoe meer ramen en deuren je open kunt zetten en waar je doorheen kunt kijken, hoe meer het ook echt als buiten voelt. Als je namelijk het gras kunt ruiken, zal dat altijd meer een buiten gevoel geven dan wanneer je alleen het gras kunt zien. Wat betreft deuren zijn grote hoge brede deuren die je helemaal open kunt doen een echte aanrader. Op deze manier kun je bijna een muur eruit halen en zit je eigenlijk echt buiten, maar heb je het comfort van een huisje.

Related Articles

Wilt u meer weten over onze epoxy tafels of heeft u een andere vraag? Neem dan direct contact met ons op.
Back to top button