Klantgericht
Met de hand gemaakte tafels
Mooiste designs
Beste service
Wonen & Tuin

Waarom vijverfolie gebruiken bij het aanleggen van een vijver

Het inrichten van een tuin is een erg persoonlijke kwestie. De ene houdt van veel bloemen en planten, de ander heeft het liefst een stenen veranda. Weer een ander heeft jonge kinderen en wil het liefste een zandbak en een trampoline in de tuin. Een vijver in je tuin is erg uniek, maar ook erg rustgevend. Je kunt ervoor kiezen om vissen in je vijver te plaatsen, of bloemen en lelies. Het aanleggen van een vijver hoeft niet moeilijk te zijn. In deze blog geven we je een aantal tips over hoe jij om een gemakkelijke en snelle manier je vijver kunt aanleggen.

Gebruik vijverfolie

Misschien heb je er al wel eens van gehoord: vijverfolie. Het gebruik van vijverfolie voor het aanleggen van een vijver is veelvoorkomend. Vijverfolie beschermt je vijver tegen stenen en wortels, dit is vooral belangrijk wanneer je wilt voorkomen dat je vijver volgroeit met onkruid. Een vijver vol met planten en onkruid is niet goed leefbaar voor vissen, daarom is het belangrijk dat je hier voorzorgsmaatregelen voor neemt. Vijverfolie is verkrijgbaar in verschillende diktes. Je kunt kiezen tussen PVC, deze is verkrijgbaar in een dikte van 0,5 millimeter en 1 millimeter. Daarnaast is er ook EPDM vijverfolie, deze zijn in de diktes van 0,7 millimeter en 1,02 millimeter. Doe onderzoek naar welke dikte het beste aan jouw wensen voldoet.

Andere voordelen van vijverfolie

Naast dat je je vijver beschermd tegen stenen en wortels, heeft vijverfolie nog meer voordelen. Met vijverfolie kun je je vijver in elke vorm leggen die je maar wilt. Het is gemakkelijk aan te leggen, waardoor je dus je eigen model kunt ontwerpen. Zo heb je een vijver die aangepast is aan de grootte van je tuin en bepaal jij zelf hoe deze eruit komt te zien. Doordat vijverfolie elastisch is, kun je na het aanleggen van het vijverfolie nog enkele aanpassingen doen in de vorm van je vijver. Ook door deze elastische vorm is de vorm van de vijver vrij eenvoudig zelf te maken. Bovendien, ook geen onbelangrijk voordeel van vijverfolie, is dat het betaalbaar is. Op deze manier heb jij een unieke tuin, voor een lage prijs en heb je bovendien de touwtjes in eigen handen door de vorm te maken die jij wilt!

Related Articles

Wilt u meer weten over onze epoxy tafels of heeft u een andere vraag? Neem dan direct contact met ons op.
Back to top button