Klantgericht
Met de hand gemaakte tafels
Mooiste designs
Beste service
Wonen & Tuin

Tips bij het realiseren van de tuin van uw dromen

Het beplanten van uw tuin kan een leuk, maar tevens frustrerend klusje zijn. Waar te beginnen? Welke planten zijn geschikt? Wat wil ik nu eigenlijk? Een erfinrichtingsplan kan helpen uw wensen op een rij te zetten.

Type tuin

Om te beginnen is het belangrijk te bedenken welk type tuin u graag wilt hebben. Onderhoudsarm, met veel bloemen, gras of juist bomen. Een terras of een vijver zijn leuke aanvullingen op een tuin, evenals een moestuin als u de wens hebt enkele groenten zelf te gaan kweken. Fruitbomen kunnen het geheel leuk aankleden en u tegelijkertijd voorzien van appels of peren.

Erfinrichtingsplan

Wanneer u het type tuin gekozen hebt, is het nu tijd om te beslissen hoe de tuin aangekleed dient te worden. Het erfinrichtingsplan kan hier wederom ingezet worden, doordat het helder in beeld brengt wat het effect is van de plaatsing van diverse objecten, zoals een boom of een haag. Een boom kan mooi zijn, maar als hij groot wordt kan er dusdanig veel schaduw gecreëerd worden dat het een negatief effect heeft op de overige planten.

Geschikte planten

Diverse planten zijn geschikt voor ons klimaat, andere hebben extra aandacht nodig. Dit is erg belangrijk om u zich te realiseren bij het opstellen van een plan. De oleander is bijvoorbeeld een prachtig bloeiende struik, maar hij kan het zwaar krijgen in de Nederlandse winters. Een andere struik, die wel tegen onze winters bestand is, kan dan een betere optie zijn.

Kruiden

Vergeet vooral de kruiden niet. Ze vragen vaak weinig onderhoud en zijn zeer geliefd bij insecten. Hun aroma’s laten niets aan de verbeelding over en kunnen uw tuin net die extra dimensie geven. Daarnaast bloeien veel kruiden met prachtige bloemen welke een absolute lust zijn voor het oog.

De juiste weg

Welk doel u ook voor ogen hebt met het beplanten van uw tuin, een erfinrichtingsplan kan u helpen de juiste weg te kiezen. Naast het zelfstandig opstellen van een plan kunt u via deze site gespecialiseerde adviseurs in de arm nemen, die u zullen helpen de tuin van uw dromen te realiseren.

Related Articles

Wilt u meer weten over onze epoxy tafels of heeft u een andere vraag? Neem dan direct contact met ons op.
Back to top button