Klantgericht
Met de hand gemaakte tafels
Mooiste designs
Beste service
Wonen & Tuin

Kan je jouw tuinmeubels buiten laten staan in de winter?

Tijdens de warme dagen is het heerlijk om te kunnen chillen op tuinmeubelen. Tuinmeubelen zorgen voor comfort en een sfeer. Tuinmeubelen zijn dus wel echt van belang. Bij tuintrend.nl heb je een groot assortiment aan tuinmeubels! Het is wel belangrijk dat jouw tuinmeubelen weerbestendig is. Niet alle meubels kan je buiten laten staan wanneer het minder lekker weer wordt. Het is daarom belangrijk om te weten hoe je het beste jouw tuinmeubelen kan beschermen tegen het winterse seizoen. Lees verder om achter deze ideale tips te komen!

Kan je tuinmeubelen in de winter buiten laten staan?

In principe is het mogelijk om alle tuinmeubelen in jouw tuin te laten staan. Echter kan dit wel invloed hebben op jouw meubels. Meubels die niet voor de tuin zijn gemaakt, kunnen de minder lekkere seizoenen niet aan. Deze meubels moet je dan naar binnen halen. Wil jij het levensduur van jouw tuinmeubelen verlengen? Dan is het beter om jouw meubels goed te beschermen. 

Een tuinmeubel van wicker

Een tuinmeubel dan van wicker is gemaakt, kan je herkennen aan het vlechtwerk. Wicker is licht, maar toch ook stevig. Daarom wordt dit materiaal ook vaak gebruikt voor tuinmeubels. Echter zijn tuinmeubels van wicker veel gevoeliger voor schade, dan in de zomer. Dit komt omdat wicker bij lage temperaturen harder en korter wordt. Zo ontstaan er breuken. Daarom wordt er geadviseerd om tuinmeubels van wicker bij minder lekkere dagen neer te zetten op een droge en niet vochtige plek. Zo behoudt jouw tuinmeubel zijn kwaliteit. 

Tuinmeubels van aluminium bij vorst

Tuinmeubels van aluminium kunnen ook aangetast worden in de winter. Dit is alleen minder erg, dan bij de tuinmeubels van wicker. Condens kan gemakkelijk terecht komen in de holle buizen van aluminum. Dit zorgt ervoor dat het water daar kan ophopen en zelfs kan bevriezen bij vorst. Het is dan belangrijk dat je het frame af en toe schuin houdt met vorst. Hierdoor kan het water ontsnappen en voorkom je scheuren. Doe je dit niet met regelmaat dan kan het zelfs ook zo zijn dat jouw stoel knapt. 

Moet je jouw tuinmeubels afdekken in de winter?

Het is niet perse nodig om jouw tuinmeubels af te dekken in de winter. Het kan zelfs zijn dat dit invloed heeft op de kwaliteit van jouw tuinmeubels. Door tuinmeubels af te dekken kan er condensvorming ontstaan waardoor de tuinmeubels kunnen stikken. Dit wil je niet hebben, want je zult dan schimmelplekken ontdekken op jouw tuinmeubels. Pas dus op met het afdekken van jouw tuinmeubels! Tuinmeubels onder jouw veranda zullen ook minder snel aangetast worden in de winter, omdat deze meubels droog staan. Heb je genoeg plek over in je veranda? Probeer daar dan ook wat spullen in neer te zetten.

Related Articles

Wilt u meer weten over onze epoxy tafels of heeft u een andere vraag? Neem dan direct contact met ons op.
Back to top button