Klantgericht
Met de hand gemaakte tafels
Mooiste designs
Beste service
Wonen & Tuin

De voor- en nadelen van een winter zwembadafdekking

In de winter wordt een zwembad natuurlijk het minst gebruikt. Daarom heb je juist dan een winter zwembadafdekking van zwembadafdekkingvervangen.nl nodig. Zij hebben jarenlange ervaring en helpen jou met het vinden van de juiste zwembadafdekking voor jouw zwembad. Hiermee verminder je het onderhoud aan je zwembad.

Wat is de functie van een zwembadafdekking?

Misschien vindt jij dat het helemaal niet nodig is om je zwembad af te dekken, maar het is toch echt belangrijk. Het is voor je eigen veiligheid en van degene die jij lief hebt. Bij huisdieren is het helemaal verstandig. Zo kan je voorkomen dat jouw huisdier in het water valt. Jongere kinderen en een zwembad is ook altijd gevaarlijk, daarom heeft het ook een functionele werking. Het zorgt niet alleen voor veiligheid maar ook voor het onderhoud van jouw zwembad. Zo krijg je geen vieze dingen in het zwembad, denk aan beesten of bladeren. Hierdoor raken de filters ook niet verstopt. Je kan dus door het afdekken van jouw zwembad dus een hoop werk, onderhoud en kosten voorkomen. Het afdekken van het zwembad kost weinig inspanning, dit kan handmatig of automatisch.

Voordeel van een winter zwembadafdekking 

Met een zwembadafdekking ben je minder tijd en en moeite kwijt aan het onderhoud, want door de afdekking komt geen vuil in het zwembad zoals bladeren en takjes. Een afgedekt zwembad absorbeert minder licht, waardoor algengroei ook minder de kans krijgt om te groeien. Een winter zwembadafdekking moet je een keer per jaar plaatsen en omruilen. Is het zomer dan gaat de zomer zwembadafdekking erop. Een winterafdekking is eigenlijk om om het zwembad winterklaar te maken. Het zorgt er tevens voor dat er, tijdens de maanden waarin je het zwembad niet gebruikt minder kans is op algen en bacterievorming in jouw zwembad. Een winterafdekking werkt het beste als je deze op maat van jouw zwembad laat maken. 

Nadeel van een winter zwembadafdekking

Een groot nadeel van een winter zwembadafdekking is dat het zeer slijtagegevoelig is. De prijzen zijn relatief hoog. Er is keuzen in een handmatige of automatische afdekking, dit verschilt natuurlijk wel in de prijs. De mate van de isolatie is afhankelijk van welke soort lamellen je uitkiest. Over het algemeen is een zwembadafdekking met volgeschuimde lamellen het meest veilig omdat deze lamellen een hoog drijfvermogen hebben, waardoor ze niet snel zullen breken. De prijs is natuurlijk allemaal afhankelijk van de (extra) opties die jij wilt.

Related Articles

Wilt u meer weten over onze epoxy tafels of heeft u een andere vraag? Neem dan direct contact met ons op.
Back to top button