Klantgericht
Met de hand gemaakte tafels
Mooiste designs
Beste service
Wonen & Tuin

Alles wat je moet weten over het schoonmaken van tuintegels!

Er zijn erg veel manieren om de tegels in jouw tuin weer mooi schoon te krijgen. Dit kan met speciale zeep voor tegels of juist met een hogedrukreiniger. Wil jij weten wat je allemaal moet weten over het schoonmaken van jouw tuintegels? Lees dan zeker even verder, want je leest het allemaal in dit artikel!

Wat is de oorzaak van vieze tegels? 

Wat je vaak ziet naar verloop van tijd is dat de tegels in jouw tuin een groene aanslag krijgen. Dit is het gevolg van een slechte afwatering. Dit gebeurt vooral op plekken die vochtig zijn en waar ook nog eens weinig zon komt. Deze groene aanslag kan na het verwijderen steeds weer terugkomen en dat is niet wat je wilt natuurlijk. Het is dus niet alleen van belang de aanslag te verwijderen, maar het is ook belangrijk om aanslag te voorkomen. 

Zo maak je de tegels schoon

Er zijn verschillende manieren om de tegels schoon te krijgen. Wat die manieren zijn, lees je hieronder: 

  • Speciale reinigingsmiddelen om de tegels schoon te krijgen.
  • Het gebruiken van een hogedrukspuit voor het schoonmaken van de tegels. 
  • Een hovenier uit Rijen inschakelen.

Reinigingsmiddelen

Bij veel bouwmarkten kun je verschillende schoonmaakspullen vinden die bedoeld zijn om de tuintegels mooi schoon te maken. Wanneer je één van deze middelen gaat gebruiken, is het wel belangrijk dat je de gebruiksaanwijzing van tevoren doorneemt. Je wilt de dure tegels namelijk niet beschadigen en dat kun je voorkomen door jezelf goed in te lezen. 

Hogedrukspuit gebruiken

De hogedrukspuit gebruiken, is een redelijk agressieve manier om de tegels schoon te maken. Toch is het wel een manier die veel gebruikt wordt. Dit komt omdat het een snelle en gemakkelijke manier is. Let er wel op dat bij deze manier ook de opperlaag van de tegels beschadigd wordt. 

Zo voorkom je de aanslag op de tegels

Het allerslimst is natuurlijk gewoon om de groene aanslag op de tegels te voorkomen. Dan hoef je ook niks te verwijderen. Wanneer je vaak aardappels kookt, kun je het kookvocht op de tegels gooien. Dat voorkomt groene aanslag. Ook is het belangrijk dat de afwatering in de tuin goed is geregeld en hier kan RR Tuin & Design jou goed bij helpen.

Related Articles

Wilt u meer weten over onze epoxy tafels of heeft u een andere vraag? Neem dan direct contact met ons op.
Back to top button