Klantgericht
Met de hand gemaakte tafels
Mooiste designs
Beste service
Tips

Zelf sieraden maken met Epoxy? Het kan!

Epoxy of kunsthars is een ontzettend veelzijdig materiaal dat de laatste jaren ook steeds meer opgang maakt als hobby. Met epoxy kan je immers vlot en zonder een te grote investering eigen sieraden maken. Met de juiste spullen en de nodige dosis creativiteit geef je jouw creaties in geen tijd vorm. Maar hoe begin je er nu aan? Hoe werkt het? Hoog tijd om het even uit te leggen!

Begin met een starterspakket

Als je enige ervaring hebt met epoxy en Resin Art dan kan je vlotjes bepalen wat je nodig hebt en van niets starten. Ben je een beginner? Dan is het geen slecht idee om een Resin Art starterspakket op de kop te tikken. Zo ontdek je op een leuke en simpele manier wat jij leuk vindt en wat jouw stijl is. Resin Art klinkt als iets enorm lastig maar betekent niets meer dan het maken van kunst met epoxy giethars. Concreet kleur je de hars in met de juiste pigmenten en kan je door het toepassen van diverse technieken uiteenlopende resultaten bekomen.

Wat is epoxy eigenlijk?

Epoxy is een polymeer dat begint als vloeistof en door een chemische reactie vast wordt. Het uitgeharde resultaat is ontzettend sterk en kan je het best vergelijken met hard plastic. Die harde plastic kan je inkleuren tijdens het hele proces met de hulp van pigmenten en hulpmiddelen. Dit noemen we dan Resin Art. Je kunt gaan voor glanzende kleuren, matte kleuren, speciale kleuren, glitters erbij en ga zo maar door.

Wat heb je nog nodig?

Naast de epoxy zelf en de kleurpigmenten heb je natuurlijk nog een aantal andere spullen nodig voor een goed resultaat. Denk bijvoorbeeld aan een leuke vorm om de giethars in uit te gieten. Ook handschoenen zijn geen overbodige luxe. Bij sommige giethars is het ook nodig om een verharder en UV stabilisator toe te voegen. Belangrijk om te onthouden is dat je in geen geval water in de hars mag laten komen en je ook nooit te veel glitterpoeder of pigment mag gebruiken. Doe je dit toch? Dan kan de hars niet meer hard worden en is deze dus onbruikbaar.

Related Articles

Wilt u meer weten over onze epoxy tafels of heeft u een andere vraag? Neem dan direct contact met ons op.
Back to top button