Klantgericht
Met de hand gemaakte tafels
Mooiste designs
Beste service
Tips

Waarom is het verbouwen van een woning zo duur?

De huizenmarkt is op dit moment niet gunstig voor mensen die een nieuwe woning willen kopen. Dat komt doordat de prijzen van woningen de laatste jaren flink omhoog zijn gegaan. Daarom zijn er meer mensen die hun huidige woning willen verbouwen dan die een nieuwe woning willen kopen terwijl zij er al een hebben. Het is dan ook niet zo gek dat steeds meer mensen zich afvragen waarom het verbouwen van een woning zo duur is. Hier zijn verschillende oorzaken voor aan te wijzen. Hier lees je er meer over. 

De kosten van het personeel

Een relatief groot deel van de kosten van een verbouwing gaan naar het personeel dat deze verbouwing moet uitvoeren. Dat is ook niet zo gek, want aan één verbouwing kunnen soms wel tientallen verschillende mensen moeten meewerken. Het hoeft dan niet zo te zijn dat zij allemaal tegelijk aan het werk zijn. Er zijn namelijk veel verschillende vakmensen die nodig zijn voor het tot een succes maken van een verbouwing. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een dakdekker Etten-Leur. Deze heeft meerdere mensen in dienst, maar houdt zich enkel bezig met het aanleggen van het dak. Daarnaast zijn de eisen die worden gesteld aan een dakdekker vaak vrij hoog waardoor dit geen mensen zijn die voor een hongerloontje aan de slag gaan. 

De kosten van de materialen

De kosten van een verbouwing zijn tijdens de afgelopen jaren gestegen. Dat heeft voornamelijk te maken met stijgingen in de prijzen van bepaalde bouwmaterialen. Zo is het bijvoorbeeld zo dat hout op dit moment een stuk duurder is dan enkele jaren geleden. Hierdoor kost een gemiddelde verbouwing ineens een stuk meer. Het gaat namelijk niet alleen om een stijging van de kosten van hout, maar eigenlijk geldt dit voor vrijwel alle bouwmaterialen. 

Onvoorziene kosten

Veel verbouwingen pakken uiteindelijk duurder uit dan de kosten die oorspronkelijk verwacht werden. Dat is niet zo gek, want bij een verbouwing gaat er vrijwel altijd iets niet helemaal volgens plan. Daardoor kan het zo zijn dat je meer geld kwijt gaat zijn aan het voltooien van je verbouwing. Daarom is het verstandig om er altijd rekening mee te houden dat je verbouwing duurder zal uitpakken dan er op de offerte staat. 

Related Articles

Wilt u meer weten over onze epoxy tafels of heeft u een andere vraag? Neem dan direct contact met ons op.
Back to top button