Klantgericht
Met de hand gemaakte tafels
Mooiste designs
Beste service
Tips

Vochtproblemen in huis

Vochtproblemen in huis kunnen leiden tot grote problemen, zowel in het huis als voor jouw eigen gezondheid. Een vochtige kruipruimte is namelijk de ideale broedplaats voor ongedierte, schimmels en alg. Wanneer deze problemen niet verholpen worden kan dit op de lange termijn schadelijk zijn voor je lichaam. Zo kan dit leiden tot astma en je immuunsysteem aantasten. Het is dus van groot belang om bij herkenning van deze problemen direct te handelen.

Hoe ontstaan vochtproblemen?

De voornaamste oorzaak is het aantrekken en niet weg kunnen van vocht. In het geval van kruipruimtes is er vaak weinig tot geen ventilatie waardoor het aangetrokken vocht niet weg kan. Gedateerde huizen hebben vaak last van optrekkend vocht. De muren nemen vocht uit de grond op en “zuigen” dit als het ware naar boven. De muren verliezen een gedeelte van hun draagkracht en er kunnen op lange termijn zwaktes in de draagkracht van de muur ontstaan. Daarnaast heeft het ook te maken met de ligging van het pand. Zo is de aanwezigheid van een storende bodemlaag een grote boosdoener. Deze storende bodemlaag voorkomt het zakken van bodemwater waardoor dit blijft ophopen. 

Het herkennen van vochtproblemen

Het herkennen van vochtproblemen is over het algemeen redelijk eenvoudig. Een van de gevaarlijkste kenmerken is een muffe geur. Dit komt van schimmels af en betekent dat de vochtproblemen al een geruime tijd aanwezig zijn. De muffe geur is het gevaarlijkste omdat deze impact kan hebben op onze lichamelijke gezondheid.

Andere kenmerken zijn bijvoorbeeld:

  • Het loskomen van verf of behangpapier;
  • Het verkleuren en/of afbrokkelen van pleister;
  • Het ontstaan van witte zoutkringen of vlekken op muren;
  • Het ontstaan van schimmels op de muren;
  • Het loskomen of ontstaan van schade aan plinten.

Vochtproblemen zijn overal

Vochtproblemen zijn over het algemeen niets nieuws. Ze komen vaak voor bij verouderde huizen, maar ook op boten. Net als kruipruimtes zijn boten goed afgesloten om het zeewater buiten te houden. Als deze boten niet goed geventileerd worden of er geen verwarming aanwezig is, neemt de kans op problemen toe. Je kunt proberen om deze vochtproblemen zelf op te lossen of contact op te nemen met een gespecialiseerd bedrijf.

Related Articles

Wilt u meer weten over onze epoxy tafels of heeft u een andere vraag? Neem dan direct contact met ons op.
Back to top button