Klantgericht
Met de hand gemaakte tafels
Mooiste designs
Beste service
Tips

Hoe zorg je voor een goede nachtrust?

We weten allemaal dat een goede nachtrust van groot belang is. Omdat onze hersenen steeds meer, langer en intenser geprikkeld worden, hebben ze meer rust nodig. Wat doen wij? Juist, wij slapen steeds korter en slechter. Een bed is een van de beste investeringen die je voor jezelf kunt doen. Ben je van plan om een nieuw bed aan te schaffen? Kies er dan een met een natuurlijk latex matras.

Het aanschaffen van een nieuw bed

Het aanschaffen van een bed kan in sommige gevallen bijna dezelfde stress opleveren als het aankopen van bijvoorbeeld een auto of huis. Dit is niet omdat bedden zo duur zijn, maar meer door de keuzestress. Er zijn zoveel verschillende soorten bedden, verschillende diktes, groottes en maten. Hier spelen veel retailers slim op in door het aanbieden van lange garanties en vaak 100 nachten proefslapen. Als je al 100 dagen lekker op een bed slaapt, dan is het een kleine moeite om deze nog te betalen en een grote moeite om hem terug te brengen naar de winkel. Vaak wordt dan toch gekozen voor optie 1.

Geen schermtijd voor het slapen 

Volgens recente onderzoeken blijkt dat de aanwezigheid van een mobiele telefoon in de slaapkamer kan leiden tot nachtmerries, lichter slapen, en vaak ontwaken uit de REM-slaap. En juist deze REM-slaap is zo belangrijk om je hersenen de rust te geven waar ze om vragen. Deze onderzoeken raden aan om enkele uren voor het slapen niet meer naar een scherm te kijken. Probeer dus een telefoon, tv of tablet te vermijden, ook kun je beter je e-reader verwisselen voor een echt boek.

Breng structuur toe aan je leven 

Structuur is belangrijk voor je nachtrust. Aangeraden wordt om iedere dag zo rond dezelfde tijd te gaan slapen en op te staan. Ook is het slim om met een ‘leeg’ hoofd te gaan slapen. Probeer niet tot diep in de nacht te piekeren over problemen op werk. Wat je het beste kunt doen als je jouw hoofd niet ‘leeg’ krijgt, is dit uitspreken tegen je partner of dit opschrijven op een papier. 
Ben je van plan om een nieuw matras aan te schaffen? Hier lees je wat je moet weten!

Related Articles

Wilt u meer weten over onze epoxy tafels of heeft u een andere vraag? Neem dan direct contact met ons op.
Back to top button