Klantgericht
Met de hand gemaakte tafels
Mooiste designs
Beste service
Tips

Hoe los je kou op in huis?

In Nederland blijven de energiekosten maar doorstijgen. Daardoor voel je niet alleen de pijn van je portemonnee tijdens de winters, maar ook de kou van een slecht geïsoleerde woning. Wil jij graag de kou in huis oplossen? Dan is het zaak om deze blog aandachtig door te lezen. We vertellen je hier namelijk over drie verschillende manieren om dit aan te pakken. Op deze manier zit je de aankomende winter eindelijk in een heerlijk warm huisje.

Vervang je ramen

In de eerste plaats los je de kou in huis op door je ramen te vervangen. Veel ramen in Nederland zijn namelijk gemaakt van enkelzijdig glas. Als gevolg hiervan kan koude lucht van buiten erg eenvoudig via het raam je huis binnendringen, wat resulteert in een koude woning. Wanneer je besluit om deze ramen te vervangen voor dubbelzijdig glas, wordt het al een stuk lastiger voor de kou om een bezoekje aan je woonkamer te brengen. Deze maatregel is dan ook zeker het overwegen waard.

Renoveer je kozijnen

De aandacht van de meeste mensen gaat bij het oplossen van de kou in huis voornamelijk naar de ramen. Dit is ook niet meer dan logisch, want ramen trekken nou eenmaal de meeste aandacht doordat je letterlijk de koude buitenlucht kunt zien. De kozijnen worden echter over het hoofd gezien, terwijl deze ook een grote boosdoener kunnen zijn op het gebied van kou toelaten tot je woning. Dit geldt met name als je wat oudere kozijnen hebt. Soms kunnen hier zelfs gaten in zitten, waardoor de kou nog makkelijker binnendringt. Neem daarom goed een kijkje naar je kozijnen en kies ervoor om deze via een partij als Wibro Steenbergen te laten renoveren. Zo wordt het ineens een stuk aangenamer in huis.

Isoleer je kruipruimte

Tot slot is het slim om je kruipruimte te isoleren. Bij veel woning is deze ruimte namelijk niet goed geïsoleerd. Daardoor kan via de grond koude lucht de kruipruimte binnendringen, waarna deze lucht door de kruipruimte omhoog komt. Dit merk je met name wanneer je met blote voeten over de vloer loopt en de vloer erg koud is. Door middel van de juiste isolatie kan de koude lucht niet meer van onderen je huis binnendringen. Zo is de kou verdwenen.

Related Articles

Wilt u meer weten over onze epoxy tafels of heeft u een andere vraag? Neem dan direct contact met ons op.
Back to top button