Klantgericht
Met de hand gemaakte tafels
Mooiste designs
Beste service
Tips

De optimale bescherming voor jouw zwembad

Om jouw zwembad zo lang mogelijk goed te houden, kan je het beste zorgen voor optimale bescherming. Het water in het zwembad moet beschermd worden, maar ook de grond waarop het staat. Er zijn verschillende materialen die je kan gebruiken voor bescherming.

Zomer- en winter afdekzeil

Om te voorkomen dat het zwembadwater vuil wordt, kan je een afdekzeil kopen. Naast het tegenhouden van vuil zal het ook de warmte beter binnenhouden. Er zijn verschillende zeilen te koop. Zo kan je een speciaal zomerafdekzeil kopen, die je makkelijk kan verwijderen. In de zomer zal je regelmatig zwemmen dus is het fijn als dit niet al te veel tijd kost. In de winter kan je het vervangen voor een zeil wat voorkomt dat het zwembad kapot vriest.

Beschermingstegels

Om de grond te beschermen kan je een grondzeil of beschermingstegels gebruiken. Wil je voor de meest efficiënte optie gaan, kies dan voor tegels. De zijkanten zijn namelijk puzzelvormig, wat ervoor zorgt dat de tegels gemakkelijk en stevig in elkaar geschoven kunnen worden. Door het gebruik van beschermingstegels komt de grond niet in aanraking met het zwembad, dus er zullen geen beschadigen ontstaan. Je kan de tegels ook voor andere doeleinden gebruiken, zoals bijvoorbeeld een looppad naar het zwembad toe.

De levensduur van zwembad lamellen

Na enkele jaren de zwembad lamellen vervangen is belangrijk voor de veiligheid. Het zal namelijk na langdurig gebruik slijten door onder meer de weersomstandigheden. Bijvoorbeeld flinke hagelbuien kunnen schade aanbrengen aan de lamellen. Ook een hevige storm kan ervoor zorgen dat de lamellen sneller vervangen moeten worden. Je kan het klusje gemakkelijk zelf doen, maar hoe weet je nu precies wanneer het tijd is voor vervanging? Afhankelijk van het materiaal wordt er een gemiddelde levensduur bepaald. Zo kunnen PVC lamellen gemiddeld vijf tot tien jaar mee. Heb je polycarbonaat lamellen gelegd, dan hoef je het pas na tien tot vijftien jaar te vervangen.

Related Articles

Wilt u meer weten over onze epoxy tafels of heeft u een andere vraag? Neem dan direct contact met ons op.
Back to top button