Klantgericht
Met de hand gemaakte tafels
Mooiste designs
Beste service
Interieur

Stappenplan om een vloer te leggen

Heb je een nieuwe vloer voor de huiskamer gekocht? Dat kan een houten vloer zijn of bijvoorbeeld laminaat. Door de lange latten ziet het er eenvoudig uit om zelf de vloer te leggen. Dat het niet moeilijk is, klopt inderdaad. Maar toch zijn er een paar zaken waar je rekening mee moet houden als je zelf een vloer gaat leggen.

Zorg voor het juiste gereedschap

Om te beginnen mag een waterpas niet ontbreken. De vloer waar het laminaat op komt te liggen, moet recht zijn. Dit kun je meten met een waterpas, zodat je zeker weet dat dit het geval is. Is het hoogteverschil op sommige punten in de kamer heel groot, dan moet je dit eerst met cement of egaline egaliseren. Is het verschil niet zo groot, bijvoorbeeld 4 millimeter, dan kun je het met het leggen van een ondervloer oplossen. Om deze vloer op maat te snijden heb je een scherp stanleymes nodig. Natuurlijk mag ook een duimstok of ander meetgereedschap niet ontbreken, plus een potlood om de juiste maten af te tekenen. Ook een goede decoupeerzaag is geen overbodige luxe.

Een mooi resultaat met dit stappenplan

Voordat je de ondervloer gaat leggen, controleer je of de kale vloer goed schoon is. Je meet de delen van de ondervloer op zodat je deze volledig over het hele oppervlak kunt verdelen. Daarna leg je de eerste vloerdelen of banen. Je begint in de hoek en werkt zo systematisch per baan de hele ruimte af. Houd hierbij tussen de vloer en de muur wat ruimte over, zodat het hout kan werken. Je plaatst daarvoor speciale afstandhouders. Op het moment dat je geen hele planken kunt gebruiken omdat de ruimte dat niet toelaat, zaag je de planken op maat. Hierbij houd je natuurlijk ook rekening met de extra ruimte die je moet hebben tussen de vloer en de muur.

Wil je zeker weten dat je nieuwe vloer er strak bij ligt? Bij Mooie Vloeren Van Mano Bergen op Zoom hebben ze niet alleen de mooiste houten vloeren. Ze zijn ook nog eens professionals op het gebied van het aanleggen ervan.

Related Articles

Wilt u meer weten over onze epoxy tafels of heeft u een andere vraag? Neem dan direct contact met ons op.
Back to top button