Klantgericht
Met de hand gemaakte tafels
Mooiste designs
Beste service
Interieur

Hoe kan je het beste een houten meubel schilderen?

Een houten meubel schilderen, omdat je de kleur helemaal zat bent, dat kan. Je kan hiervoor kiezen om het zelf te gaan doen of te laten doen. Wil je het door iemand laten doen, zodat je zeker weet dat goed gedaan wordt, schakel dan een specialist voor interieurbouw in Tilburg in. De interieurbouwers van meubelmaker Anselm Oome hebben een passie voor mooi design en ontwerpen. Het verven kan je natuurlijk ook zelf doen, het is maar net waar jouw voorkeur naartoe gaat. 

Wat moet je doen voordat je begint?

Voordat je begint, kan je een paar dingen doen ter voorbereiding. Voordat je kan beginnen met verven moet je het meubel goed schuren. Hiervoor zou je dus schuurpapier of een schuurmachine moeten kopen. Door eerst goed te schuren kan de verf beter hechten aan het meubel. Wanneer je op een gladde ondergrond gaat verven, kan de verf namelijk naar beneden glijden. Daarnaast is het handig om een ontvetter aan te schaffen. Hierdoor wordt het eindresultaat mooier, wanneer je begint met een schone tafel. Wil je een nog mooier effect creëren, dan kan je grondverf gebruiken als onderlaag. Deze laag zorgt ervoor dat de verf beter aan de tafel hecht. In het kort: koop dus schuurpapier, ontvetter en grondverf voor het beste resultaat. 

Verven

Maak een plek waar jij jouw meubel gaat verven, doe dit niet buiten als het slecht weer is of wordt. Verven in je eigen slaapkamer is niet verstandig, dit kan je het best doen in een schuur. Ga je binnen verven leg dan wat onder het meubel, zoals oude kranten. Verwijder alle ijzeren onderdelen van het meubelstuk. Het zorgt ervoor dat er geen verf of lak op de onderdelen komt tijdens het schilderen en dat het schilderen makkelijker gaat en dan je niets overslaat. Schilder het houten meubelstuk, eerst met een verfroller en dan met een kwast. Met de kwast kan je op plekken komen waar je met een roller minder makkelijk kan komen. Laat de verf goed drogen en controleer op het meubel of de verf overal goed dekt. Als de eerste verflaag is aangebracht, wacht dan totdat de verf is opgedroogd. Is de laag opgedroogd dan kan je een tweede laag aanbrengen. Is de tweede laag ook opgedroogd, dan kan je de ijzeren onderdelen van het meubelstuk er weer op zetten.

Waarom is een primer echt nodig?

Grondverf vormt de hechtingslaag tussen de ondergrond en de afwerklaag. Grondverf dient dus als een goede ondergrond voor de rest van het schilderwerk. Grondverf is belangrijk wanneer je nieuw hout gaat schilderen. Gebruik je geen grondverf, dan krijg je meestal een minder mooi eindresultaat.

Related Articles

Wilt u meer weten over onze epoxy tafels of heeft u een andere vraag? Neem dan direct contact met ons op.
Back to top button